Senaste inläggen
Himelskt god pastarätt,som dessutom är vegitarisk!Mina canneloni blev inte så värst snygga på tallriken då det var hemskt svårt att få dom att behålla formen när man lyfta upp dom ur ugnsformen. Men de är väl insidan som räknas, eller ;-) ? Laga och njut !
Du behöver :
250 g Lasangeplattor
1 gullök
200 g morötter
100 g kantareller
200 g champinjoner
2 msk konjak ( jag körde vitt vin då vi inte brukar ha konjak hemma)
2 dl creme fraiche
1 tsk timjan
1 tsk salt
peppar
Sås
3 dl grädde
3 dl västerbottenost
En festligare typ av fiskgratäng. Rätten tar ungefär 90 minuter att laga och räcker till 4 personer.
Du behöver :
4 st laxfileer
2 tsk citronsaft
1,5 dl vitt vin
1,5 dl fiskbuljong
1 msk mjöl
1 smk smör
5 dl grädde
100 g parmesan
1 äggula
0,5 dl hummerfond
Duchessmos
12 potatisar
2 äggulor
2 msk smör
1 tsk salt
1 tsk muskotnöt
Garnera plankorna med smörstekt sparris och räkor .
En god lättlagad gryta som passar utmärkt att bjuda på när man är många! Serveras med ris, bananslantar, jordnötter och rödpaparika.
4-6 kycklingfileer
1 liten purjolök
1msk curry
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
4 msk hot mango chutney
4 dl kokosmjölk
2 dl creme fraiche franska örter och vitlök
1 hönsbuljong
Det är något speciellt med kalljästa bullar, dom blir liksom mycket godare än vanliga bullar. När du en gång provat att baka kalljäst så är de svårt att gå tillbaka till att baka vanliga bullar igen.
Här är ett smaskigt recept på blåbärsbullar som jag varmt rekommenderar.
Det blir ungefär 16 stycken bullar beroende på hur stora/små man vill ha dom.
Deg:
1 ägg
5dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
10 dl vetemjöl
100 g mjukt smör
Fyllningen:
100 g smör
1 dl råsocker
2 msk kanel
3 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
2 msk maizena
Tips!:Muffinsformer hjälper bullarna att hålla formen och inte flyta ut. Resultatet blir höga och superfina bullar!
I morgon är det fredag vilket innebär att det är dags för det obligatoriska fredagsmyset, och jag tänkte ta det ett steg längre den här gången. Jag tänkte överraska min kära sambo med lite lyxigare plockmat.
Detta är vad jag tänkt mig bjuda på:
I helgen bjöd jag familjen på något extra gott till middag. En mustig fiskgryta med vitt vin, saffran, vitlök och tomat. Till detta gjorde jag även en hemgjord aioli till, mycket gott.
Detta behöver du :
300 g valfri fisk
250 g räkor med skal
2 dl vitt vin
0,5 g saffran
400g krossade tomater
4 st vitlökar
1 gul lök
2 morötter
1 fänkål
1 liter fiskbuljong
2 lagerblad
4 potatisar
1 tsk chiliflakes
1 röd paprika
timjan
apelsin och citronsaft
salt och peppar
Aioli:
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt och några droppar citronsaft.
Gör så här :
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|