Senaste inläggen

Av lisasmat - 21 februari 2013 12:26

Philadelphia och norrglimts överbakad lax på spenatbädd.

Av lisasmat - 17 februari 2013 21:10

Jag gillar ju som sagt att baka. Men under min lchf period har ju uteslutit det helt då jag anser att det inte är någon vits att köra lchf om jag ändå ska ersätta sockret med "sött" i annan form. Det vill säga sötningsmedel. Sötningsmedel som hjärnan ändå uppfattar som sött, sött som sött. Är främst mitt beroende av det söta jag vill bli av med, där av anledningen. Men nu börjar jag verkligen sakna bakningen. Har bakat bröd vilket iofs också är roligt, men det är inte alls samma sak som att göra söta bakverk. I- landsproblem, jag vet! Tills vidare får jag nöja mig med matlagningen helt enkelt!

Av lisasmat - 15 februari 2013 20:40

3 veckor med lchf och nu börjar det gå lite tungt av någon anledning. Har ett sjukt sug efter socker. Jobbigt läge.

Av lisasmat - 8 februari 2013 21:53

Sitter och längtar till morgondagens frukost. Turkisk yoghurt med hallon och kokos,mums!

Av lisasmat - 6 februari 2013 18:33

Har känt mig trött i dag och har inte varit ett dugg inspererad till att laga mat. Så till middag det blev att köra lite snabbmat till hela i familjen. Palt till barnen och en färdig grillad laxbit till mig från Ica. Det tillsammans med avokado, råa grönisar och en yoghurtsås. Gott, enkelt och snabbt.

Av lisasmat - 2 februari 2013 22:03

Har under den senaste veckan ätit lchf. Dels för att jag har några envisa "graviditetskilon" som inte vill lämna mig, och dels för att jag har sånt sjukt sockerbegär. Hittills har det gått väldigt bra måste jag säga. Är ju ingen svältdiet direkt och man får äta massa god mat varje dag. Men visst kan man sakna vissa saker bland, som i mitt fall är bröd. Bröd med en massa smör och gott pålägg på!Så jag hittade ett alternativ till morgon/kvällsmackan. Ett väldigt gott sådant som jag tänkte dela med mig av.


Har gjort om grundreceptet lite och tillsatt sådant som jag gillar och tycker är gott.


Du behöver:

250g keso

3ägg

1 tsk bakpullver

1 msk fiberhusk

1 dl sesamfrön

½ dl linfrön

½ dl solrosfrön

1 dl vällagrad ost,(jag blandade prästost och parmesan)

1 tsk brödkrydda

 flingsalt och rosmarin att toppa brödet med



Gör så här :

Rosta fröna i torr panna och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan ägg, keso och ost.

Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt, ganska tunt.

Strö över lite flingsalt och rosmarin.


Grädda i 200 grader i 15 min.


Låt svalna och skär i lagom stora rutor.
Brödet förvaras bäst i en plastpåse i kylen.  




Av lisasmat - 12 januari 2013 20:10

Himmelskt god efterrättspaj. Den tar sin tid att göra, men det är det helt klart värt!

Du behöver
? 200g digistivekex
?100g smör
? 400g kondenserad mjölk
? 3 bananer
? grädde
? mörkchoklad

Smula sönder digestivekexen för hand eller i matberedare. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut digestiveblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Ställ den kallt tills toffén är färdig. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en gryta fylld med vatten. Vattnet måste täcka burken helt under hela koktiden, annars kan burken explodera.Låt koka minst 3 tim. Fyll på med vatten efter hand det kokar bort. Ju längre du kokar den ju hårdare blir toffén.Bred ut toffén i pajskalet. Skiva bananerna och lägg dom ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad.

Av lisasmat - 11 januari 2013 09:19

Smördegskvadrat med spenatröra och laxros,Lax med bönsallad, Kyckling och risotto, Chiligryta med fläskfilé och bulgur,Flygande Jacob och Coq au vin.

Ovido - Quiz & Flashcards