Direktlänk till inlägg 12 januari 2013
Himmelskt god efterrättspaj. Den tar sin tid att göra, men det är det helt klart värt!
Du behöver
? 200g digistivekex
?100g smör
? 400g kondenserad mjölk
? 3 bananer
? grädde
? mörkchoklad
Smula sönder digestivekexen för hand eller i matberedare. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut digestiveblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Ställ den kallt tills toffén är färdig. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en gryta fylld med vatten. Vattnet måste täcka burken helt under hela koktiden, annars kan burken explodera.Låt koka minst 3 tim. Fyll på med vatten efter hand det kokar bort. Ju längre du kokar den ju hårdare blir toffén.Bred ut toffén i pajskalet. Skiva bananerna och lägg dom ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad.
Arla har grymt mycket bra recept, mat helt i min smak. Den här fiskgryta är inte bara god, den är lätt att göra också. Perfekt för en stressad småbarnsfamilj ! Du behöver 600 g torskrygg eller filè ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 purjolök ...
En fräsch dessert helt i min smak. Har gått och blivit besatt av kokos, det är ju bara så underbart gott ! Kanske blir detta en dessert att bjuda på nu i påsk? För 4 personer 200 ml kokosmjölk 3 dl vispgrädde 3/4 gelesocker 1 tsk vanilj...
Sitter och blädrar igenom gamla buffe tidningar och stötte på det här receptet som jag absolut ska tetsa väldigt snart, och för att inte glömma bort de så lägger jag upp det här. Perfekt förrätt att bjuda på! För 4 personer behöver du: 2 f...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|